Krea FILM | BLOG SAYFASI

PROJELERİMİZ İLE İLGİLİ DETAYLARI VE BİLGİLERİ BU SAYFADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

Sennheiser Uygulamalarıyla Ses Kontrol Altında

Blog yazarı: Krea Film | 2015-08-11

   Sennheiser’ın erişilebilir görüntü akışına yönelik MobileConnect ve CinemaConnect uygulamalarının yeni sürümleri kullanıcılara sadece ses şiddetini ayarlama değil, ilk olarak kendi özel gereksinimlerine göre konuşma anlaşılırlığını ve ses kalitesini uyarlama imkanı veriyor. Bu özellikler ses uzmanı Sennheiser tarafından, Fraunhofer Institute for Digital Media Technology ile yakın işbirliği içerinde geliştirildi.

MobileConnect ve CinemaConnect uygulamalarının yeni güncellenen sürümleriyle kullanıcılar sadece ses şiddetini değil yüksek ve alçak frekanslı ses içeriklerinin yükseltim ve dinamik aralıklarını da ayarlayabilecekler. Kullanıcılar konuşmaların daha iyi anlaşılmasının yanı sıra, özel ihtiyaçlara göre düzenlenen ses kalitesinden de yararlanabilecekler.

 

   Görüntü akış uygulamaları geliştirirken ses uzmanı Sennheiser, Fraunhofer Institute for Digital Media Technology’deki duyma, konuşma ve ses teknolojileri üzerine çalışan Oldenburg Project Group ve Oldenberg Hearing Center’ın deneyimlerinden yararlandı.

Uygulamalar işitme cihazı kullanmayan, işitme kaybının ilk aşamalarındakiler; ve cihaz kullanan, biraz daha ileri düzeyde sorun yaşayanlara yönelik.

Ses sinyali ayarlarını kişiselleştirme süreci çok sezgisel olup, önceden işitme testi gerektirmiyor. Ayarları yapmak için kullanıcı parmağını uygulamanın içindeki dokunmatik bir alanda, kendi ihtiyacına en uygun ses paternini bulana dek gezdiriyor. Katıldığı etkinlik sırasında istediği zaman daha fazla ses ayarı yapabiliyor. Ayrıca MobileConnect ile işitme cihazı veya salyangoz implantı takanlar etkinliğin canlı sesine doğrudan akıllı telefon aracılığıyla işitme cihazından bağlanabiliyorlar. Bilim insanları bu teknolojiyi geliştirmek için işitme desteği teknolojisinde kullanılan karmaşık sinyal işleme yöntemlerini az sayıda ön ayarlara indirgediler.

2014 yılında Sennheiser MobileConnect uygulaması mobil aygıtlarda Wi-Fi yoluyla canlı ses akışını mümkün hale getirerek çeşitli ortamlarda konuşma anlamaya yardımcı oldu. Örneğin sinemalar için en uygun geliştirilen CinemaConnect sürümü kullanıcıları ses açıklaması ve yardımcı dinleme için ek ses kanallarına erişebiliyorlar ve akıllı telefona takılan kulaklıklarla film deneyimine katılabiliyorlar.

   Avrupa’da insanların yüzde otuzu işitme engelli olup sinema ve tiyatroya gidemiyor. MobileConnect ve CinemaConnect’in geliştirilmiş sürümleriyle Sennheiser kültürel etkinliklere yönelik teknolojiyi sadeleştirmeyi ve daha fazla işitme engelli insanın bu etkinliklerin keyfini yaşamasını hedefliyor. Bu yenilikçi ses akış teknolojisini geliştirmek için 2014 yılında Sennheiser Streaming Technologies adlı alt kuruluşunu oluşturdu.

 

BROADCASTER İNFO